Sensomedia

  városi megoldások

  Hibás, elavult kommunikációs gyakorlat

  Akár a legkisebb faluról, akár a legnagyobb városról beszélünk is, a helyi vezetés ma már nem engedheti meg magának, hogy ne legyen módja a lakosokkal történő gyors és hatékony kommunikációra.

  A lakosok sokszor mégsem képesek informálódni a legfontosabb tudnivalókról, még ha akarnak is – nem is beszélve a turistákról.

  Személyre szabott információk kereséséhez ma legjobb esetben is netes keresgélésre van szükség – ha meg akarják tudni például, vasárnap akadálytalanul közlekedhetnek-e a városban, navigációs applikációkat, rendezvénynépszerűsítő oldalakat, hírportálokat keresnek fel, mert a hivatalos csatornákon minimális információ jut csak el hozzájuk.

  Hirdetések, amelyek senkit sem érdekelnek

  A legtöbb város olyan felületeket ad bérbe hirdetőknek, vagy éppen használ saját maga hirdetésre, amelyek felett már évekkel ezelőtt eljárt az idő. hirdetőtáblák, tévéreklámok, rádióhirdetések – ezekre ma már nem csak, hogy kevesen figyelnek, elvétve érik el azokat, akik számára az információ valóban fontos, releváns.

  Modern hirdetési rendszerek híján ezek költséges, egyenesen pazarló megoldások. Egy modern online marketinges cég nem szórólapokat osztogat, hanem személyre szabott hirdetéseket jelenít meg – miközben a városvezetés a legtöbb helyen még mindig kitart a régi módszerek mellett.

  Nem létező adatbázisok

  A városvezetés számára fontos információkat általában költséges és nem hatékony módszerekkel gyűjtik össze. Nem tudják pontosan, milyen közönség látogatja a turisztikailag kiemelt helyeket, kik vesznek részt a tömegközlekedésben – vagy éppen hányan tekintik meg a kihelyezett reklámokat.

  Az ilyen információk a mindennapokban elképesztően értékesek lehetnek, sokkal pontosabb szervezői munkát tesznek lehetővé. Hatékonyabb várost szülnek. Digitális megoldásokat azonban ma legfeljebb a legmodernebb nyugati nagyvárosokban alkalmaznak ilyen célokra.

  - EGY VÁROS, AHOL MINDENKI TUD ARRÓL, AMI SZÁMÁRA FONTOS

  A Senso Media által kifejlesztett Smart City rendszer a Digital Signage technológiák segítségével képes ezt az okosvárost megteremteni.

  Olyan GLOBÁLIS rendszert építünk, amely a város minden pontján hozzáférhető, akár közvetlenül, akár mobiltelefonon keresztül. Amely lakosokat és turistákat egyaránt képes aktív tájékoztatásban részesíteni, és amely bevételt termel az önkormányzat számára.

  Információs rendszer - amivel mindenki megtalálja, amit keres

  A legforgalmasabb közterületekre, közintézmények közelébe, kiemelt látványosságokhoz Információs pultokat helyezünk ki, melyek kifejezetten városi alkalmazásra fejlesztett szoftvert használnak.

  • Pontos navigáció

   Az integrált Google Maps rendszer segítségével a rendszer megtervezi a legrövidebb útvonalat, megjelöli a turisztikai szempontból érdekes pontokat, tájékoztat az esetleges forgalmi akadályokról is, így biztosítva a problémamentes közlekedést.

  • Információk az aktualitásokról

   A rendszer részletes tájékoztatást nyújt a főbb közéleti-, kulturális-, gazdasági- és sporthírekről, közérdekű közleményekről, eseménynaptáron mutatja az aktualitásokat, így segítve az élményteli időtöltést.

  • Jegy- és belépővásárlás, szállásfoglalás

   Az Információs pultok váza modulárisan bővíthető, így igény szerint NFC-kártyaolvasóval, hangrendszerrel, kuponnyomtatóval is felszerelhető. Ezzel lehetőséget ad a vásárlási folyamatok beindítására: színházi jegyek, rendezvénybelépők megvásárlására, szálláshelyek értékesítésére, a szükséges papírok nyomtatására.

  • Figyelemfelkeltő videók lejátszása

   A szoftver interaktív módban információs anyagok vagy videohirdetések lejátszására is alkalmas.

  • Statisztikai adatbázis építése

   Az eszközbe épített ipari kamera, illetve az arc, nem, életkor és hangulat felismerésére alkalmas szoftver azonnali és naprakész, megbízható és anonim statisztikákat szolgáltat az információs anyagok nézőiről, a rendszer felhasználóiról. A szoftver emellett a lefuttatott keresések figyelésével értékes használati statisztikákat is gyűjt.

  • Naprakész adatszolgáltatás

   Rendszerünk internetelérés segítségével naprakész információkat ad online feedekből és a partner számára biztosított online adminisztrációs felületen végzett frissítések által.

  • Interaktív játékok

   Időszakos, eseményekhez köthető közösségi, vagy egyéni játékalkalmazások futtatása akár egyszerre több gépen is játszva.

  • Virtuális hosztesz és idegenvezető

   A felhasználóknak lehetőségük nyílik egy virtuálisan megjelenített hosztesszel vagy idegenvezetővel való interakcióra, így a turisták és a lakosság hatékonyan informálható, illetve lehetőség van a reklámozás útján történő bevételgenerálásra is.

  Médiahálózat kiépítése – valóban hatékony, szelektív hirdetések

  Az információs rendszer mellett digitális médiaeszközökből, Kültéri Dupla Digitális Tornyokból álló hálózatot építünk ki a település forgalmas pontjain.

  A hálózat felületei jelentős reklámfelületet biztosítanak, amely bérbe adható különféle ügynökségeknek, marketing cégeknek.

  • Figyelemfelkeltő szelektív tartalom

   Az eszközbe épített ipari kamera, illetve az arc, nem, életkor és hangulat felismerésére alkalmas rendszer szelektív reklámszórásra képes: a felismert adatok alapján célzottan választja ki az adott pillanatban leghatékonyabb tartalmat, így például múzeumok, nevezetességek, éttermek, szállások vagy sportlétesítmények, aktuális rendezvények hirdetéseit.
   Az impresszív 65" átmérőjű kijelzőn megjelenő hirdetések garantáltan felkeltik a megcélzott közönség figyelmét.

  • Költséghatékony, környezetbarát

   Az eszközökön futó videoanyag digitális, így a nyomtatás, plakátok kihelyezésének költségei megspórolhatóak – a grafikai előállításon kívül a frissítés semmilyen költséggel nem jár akár egy, akár száz eszközről legyen szó.

  • Értékes statisztika

   A rendszer pontos és részletes anonim statisztikákat készít a hirdetések és információs anyagok megtekintőiről. Az eszköz a megtekintők nemét 95%, életkorát 87%, hangulatát 95% pontossággal határozza meg.

  • Mindig naprakész tartalom

   A videós tartalmak internetelérés mellett bármikor valós időben aktualizálhatóak és időzíthetőek az adminisztrációs felületen keresztül.

  • A közönség szokásainak elemzése

   A mobileszközök által sugárzott információk alapján a rendszer anonim módon képes megállapítani, hogyan mozognak a felhasználók a településen. Az így nyert információk alapján rendkívül hasznos következtetéseket vonhatóak le mind a lakosság, mind a turisták szokásairól – megismerhetjük az egyes időszakokra jellemző trendeket, a preferált útvonalakat, hogy mely látványosságokat milyen csoportok preferálják a leginkább stb.

  • Kérdőívek, közvéleménykutatások készítése

   Az önkormányzat kérdéseket tehet közzé, interaktív kétoldalú közvélemény-kutatásokat folytathat, kényelmes, egyszerű és költséghatékony módon kérheti az embereket véleménynyilvánításra.

  Mobilalkalmazás, ami mindenhol elér

  Android és iOS eszközökre fejlesztett mobilalkalmazás-keretet kínálunk, amely bármikor a település egyedi arculatára szabható.

  Az alkalmazás a visszatérő látogatók számára a telepített rendszerek ideális kiegészítője.

  • Egyszerű navigáció

   Az alkalmazás az Információs pultok navigációs rendszerének egyszerűsített változatát tartalmazza, így a felhasználók bármikor megtalálhatják a legjobb útvonalat az őket érdeklő látványosságokhoz, rendezvényekhez vagy éppen közintézményekhez.
   A két rendszer adatbázisa közös, így a felhasználókat bárhol és bármikor folyamatosan elérik a naprakész, valós időben frissíthető információk.

  • Informatív adatbázis

   Az alkalmazás adatbázisában lehetőség van turisztikai szempontból jelentős helyek, éttermek, szállodák és más létesítmények adatainak tárolására, ahol így megtalálhatóak például a nyitvatartási idők, leírások, illetve kommentelésre is lehetőség nyílik.

  • Turisztikai támogatás

   Az adatroaminggal nem rendelkező külföldiek számára többnyelvű offline navigációt kínál a rendszer.

  • Levelezőlapok készítése, kiterjesztett valóság

   Költségmentes, helyhez köthető push üzeneteket küldhetünk küldése az alkalmazás felhasználóihoz, melyekkel valós időben nyújthatunk releváns és érdekes információkat.

  • Kérdőívek, közvélemény-kutatások készítése

   Szavazások, interaktív kétoldalú közvélemény-kutatások indítására is lehetőség van, így plusz költségek nélkül kérhetjük ki a felhasználók véleményét bármilyen témakörben.

  • Vásárlási folyamatok beindítása

   A telepített eszközökhöz hasonlóan lehetőség nyílik különféle események, színházak, sportmérkőzések jegyeinek értékesítésére.

  Város, melyben még a pad is okos

  A Senso Media teljesen új fejlesztése az Okospad, amely egy ergonomikus, többfunkciós utcabútor. Az utcák digitális oázisa.

  • Telefont, járművet is tölt

   A pad napelemekkel és csatlakozókkal van felszerelve, így bármikor használhatjuk mobiltelefonok vagy akár kisebb teljesítményű elektromos járművek feltöltésére.

  • Internetet ad

   A pad alkalmas arra, hogy nyílt WiFi hálózatot hozzunk létre a segítségével, így segítve az online tartalomfogyasztásban és tájékozódásban a felhasználókat.

  • Interaktív információs platform

   A padhoz tartozó kültéri kioszk segítségével a felhasználók információkat kereshetnek, közérdekű tájékoztatásokat juttathatunk el hozzájuk, közeli rendezvényeket ajánlhatunk, látványosságokra hívhatjuk fel a turisták figyelmét, vagy akár szelektív hirdetéseket játszhatunk le.

  DIGITÁLIS BUSZMEGÁLLÓK

  A tömegközlekedés, azon belül is a városi buszok, manapság a leginkább elterjedt választás a lakosság és a turizmus számára, mellyel mindennapi ingázásaikat, utazásaikat és városnézésüket végzik. Emiatt a buszmegállók elsődleges célpontjaik a hirdetőknek, reklámcégeknek.

  A Senso Media új utakat nyithat meg az innovatív reklámozásban, egy olyan világban, ahol a legtöbb hirdetés még mindig a hatástalan, egyszerű papír alapú plakát. Interaktív megoldásainkkal, mint például az interaktív érintőkijelzők, arc-, hangulat-, életkor- és márkafelismerés és intelligens LED világítás.