Sensomedia

  sportlétesítmények

  Eltévedő látogatók, negatív élmények

  A nagy sportlétesítmények működtetésének örök problémája: hogyan lehet a tömeget szervezetten irányítani? Komolyabb sportesemények idején ez szinte lehetetlen feladat – a látogatók közül rengetegen tanácstalanul keresik majd a számukra fontos helyeket.

  Annak, aki a ruhatár, a büfé, az öltöző vagy a jegypénztár keresésére fél órákat kénytelen szánni, egészen biztosan nem kellemes élményei maradnak a létesítményről. Ezen a problémán keveset segítenek a kihelyezett navigációs táblák – ha szemmagasság fölé helyezzük ezeket, sokan már meg sem látják, a földre, falakra helyezetteket a tömeg fedheti el.

  Bonyolult vásárlás, sorban állás és kihasználatlan üzletek

  A nem megfelelő navigáció és az információhiány a bevételekre is negatív hatással van. A sportlétesítmények látogatóit rengeteg különféle termékkel és szolgáltatással célozhatjuk meg – a legtöbbször azonban erre képtelenek vagyunk a hagyományos reklámozás hiányosságai miatt.

  A plakátokat és más hagyományos reklámfelületeket ma már észre sem vesszük, az üzenet nem ér el a célközönséghez. Az üzleteket sokszor meg sem találják, az ott kapható termékekről pedig nem kapnak megfelelő információkat.

  Ennek következtében kevesebbet is vásárolnak, még akkor is, ha a létesítményben egy sor olyan termék kapható, amelyre nem csak igényük, szükségük is volna.

  Hiányos látogatói statisztikák

  Minden létesítmény számára, amely végez valamilyen marketingtevékenységet, rendkívül fontos az, hogy tudja, milyen összetételű a közönsége. Így hatékonyabban reklámozhat, alakíthat ki szolgáltatásokat, kínálhat termékeket.

  A tömegek felmérése ugyanakkor a hagyományos módszerekkel kontraproduktív. Nem csak az óriási hibalehetőségek miatt (hiszen a statisztika humán megfigyelésekre alapul), de azért is, mert egy-egy ilyen kutatás költségei aránytalanul magasak.

  - ÉLMÉNYTELI TARTÓZKODÁS, HATÉKONY ÉRTÉKESÍTÉS

  Olyan komplex rendszert építünk ki, amely minden látogatót képes segíteni, élményekkel gazdagítani, amely megkönnyíti a navigációt és hatékonnyá teszi a hirdetést, s amelyek révén az értékesítés minden lépése hatékonyabbá tehető.

  Információs rendszer - amivel mindenki megtalálja, amit keres

  A forgalmas központi terekre Kültéri Információs tornyokat, fedett helyekre pedig Információ pultokat helyezünk ki, melyek kifejezetten sportlétesítmények igényeire fejlesztett szoftvert használnak.

  • A legjobb helyre irányít

   A látogatók a felhasználóbarát felület használatával azonnal megtalálhatják a legrövidebb utat a számukra fontos helyekhez, így például a jegypénztárakhoz, üzletekhez, szektorokhoz, parkolókhoz.

  • Információk az aktualitásokról

   A látogatók listázhatják az aktuális eseményeket, megtekinthetik az órarendeket, eseménynaptárat, időjárási információkat, a mérkőzésekkel, csapatokkal, sportélettel kapcsolatos és közérdekű információkat jeleníthetnek meg.

  • Jegyvásárlás és nyomtatás

   Az Információs eszközök váza modulárisan bővíthető, így igény szerint NFC-kártyaolvasóval, hangrendszerrel, nyomtatóval is felszerelhető. A látogatók így a helyszínen vásárolhatnak jegyet vagy éppen értékesíthetik parkolókártyájukat.

  • Figyelemfelkeltő videók lejátszása

   A szoftver interaktív módban információs anyagok vagy videohirdetések lejátszására is alkalmas.

  • Statisztikai adatbázis építése

   Az eszközbe épített ipari kamera, illetve az arc, nem, életkor és hangulat felismerésére alkalmas szoftver azonnali és naprakész, megbízható és anonim statisztikákat szolgáltat az információs anyagok nézőiről, a rendszer felhasználóiról. A szoftver emellett a lefuttatott keresések figyelésével értékes használati statisztikákat is gyűjt.

  • Naprakész adatszolgáltatás

   Rendszerünk internet-elérés segítségével naprakész információkat ad látogatóknak online feedekből és a létesítmény menedzsmentje számára biztosított online adminisztrációs felületen végzett frissítések által.

  Médiahálózat kiépítése – valóban hatékony, szelektív hirdetések

  Az információs rendszer mellett digitális médiaeszközökből álló hálózatot építünk ki a bevásárlóközpont egy forgalmas pontján. A hálózat felületei jelentős reklámfelületet biztosítanak, amely bérbe adható különféle ügynökségeknek, marketing cégeknek. A hálózat alapját a kifejezetten plázák számára kifejlesztett City Light Poster képátmérőjű Digital Light Posterek (DLP) adják.

  • Figyelemfelkeltő szelektív tartalom

   Az eszközbe épített ipari kamera, illetve az arc, nem, életkor és hangulat felismerésére alkalmas rendszer szelektív reklámszórásra képes: a felismert adatok alapján célzottan választja ki az adott pillanatban leghatékonyabb reklámot. Az impresszív 65" átmérőjű kijelzőn megjelenő reklámok pedig garantáltan felkeltik a megcélzott vásárlók figyelmét.

  • Költséghatékony, környezetbarát

   Az eszközökön futó videoanyag digitális, így a nyomtatás, plakátolás költségei megspórolhatóak – a grafikai előállításon kívül a frissítés semmilyen költséggel nem jár akár egy, akár száz eszközről legyen szó.

  • Értékes statisztika

   A rendszer pontos és részletes anonim statisztikákat készít a hirdetések és információs anyagok megtekintőiről. Az eszköz a vásárlók nemét 95%, életkorát 87%, hangulatát 95% pontossággal határozza meg.

  • Mindig naprakész tartalom

   A videós tartalmak internetelérés mellett bármikor valós időben aktualizálhatóak és időzíthetőek az adminisztrációs felületen keresztül.

  • A vásárlók mozgásának elemzése

   A mobileszközök által sugárzott információk alapján a rendszer anonim módon képes megállapítani, hogyan mozognak a vásárlók a bevásárlóközpont területén. Az így nyert információk alapján rendkívül hasznos következtetéseket vonhat le a vásárlói szokásokról – megismerheti a visszatérő vásárlók arányát, az egyes időszakokra jellemző látogatói szokásokat, a preferált útvonalakra stb.

  Mobilalkalmazás, ami mindenhol elér

  Android és iOS eszközökre fejlesztett mobilalkalmazás-keretet kínálunk, amely bármikor a sportlétesítmény arculatára szabható. Az alkalmazás a visszatérő látogatók számára a telepített rendszerek ideális kiegészítője.

  • Egyszerű navigáció

   Az alkalmazás az Információs pultok navigációs rendszerének egyszerűsített változatát tartalmazza, így a látogatók bármikor megtalálják a számukra fontos helyeket várakozás vagy a telepített rendszer felkeresése nélkül.
   A két rendszer adatbázisa közös, így a látogatókat bárhol és bármikor folyamatosan elérik a naprakész, valós időben frissíthető információk.

  • Játékos, tabella információk

   Csapatok, játékosok eredményeinek és nyilatkozatainak, bajnokságok, ligák tabelláinak megjelenítése, kommentelési lehetőséggel.

  • Eseménynaptár

   Bankkártyával utalványokat vásárolhatnak, amelyeket elajándékozhatnak más, az alkalmazást használó ismerőseiknek.

  • Utalványvásárlás

   Bankkártyával utalványokat vásárolhatnak, amelyeket elajándékozhatnak más, az alkalmazást használó ismerőseiknek.

  • Tájékoztatás

   A látogatókat az aktuális ajánlatokról, akciókról és eseményekről, a sportélet eseményeiről tájékoztató reklámok.

  PROMÓCIÓS LEHETŐSÉGEK

  A rendszert úgy terveztük meg, hogy bármikor alkalmas legyen promóciós szoftverek futtatására, amelyek lehetnek...

  • INTERAKTÍV JÁTÉKOK

   Hoszteszek részvételével zajló figyelemfelkeltő nyereményjátékok.

  • VIRTUÁLIS HOSZTESZ

   A szurkolóknak lehetőségük nyílik egy virtuálisan megjelenített hosztesszel való interakcióra.

  • FOTÓNYOMTATÓ ALKALMAZÁSOK

   Az eszköz ipari kamerája és a fotónyomtató modul segítségével különféle képmontázsok készíthetőek. Az ilyen interaktív tartalmak a szurkolók körében népszerűek, így kiválóan alkalmasak a termékpromócióra.

  • KUPONNYOMTATÓ ALKALMAZÁSOK

   Kuponnapokon használható applikációk, amelyek segítségével a felhasználók közvetlenül motiválhatóak az üzletek felkeresésére.

  Digitális Automaták

  Intelligens automaták, vagy vendingmachine-ek, elsősorban a rajongói bolt termékeinek eladására, de üdítőitalok, snackek vagy akár egyéb kulturális-, sportesemények jegyeinek közvetlen értékesítésére is.

  A futurisztikus designnal rendelkező snack automata, egyedülálló technológiájának köszönhetően képes felismerni a fogyasztó életkorát, és ezáltal személyre szabott hirdetéseket közvetíteni.

  Továbbá, az audiovizuális effektusok mellett, illatok kibocsátására is lehetőséget nyújt.

  A rendszer folyamatosan statisztikát vezet a vevőkről, így az üzemeltető könnyen megismerheti a pontos célközönségét, és ezeket az információkat felhasználhatja az értékesítési és marketingtevékenységéhez.

  A hirdetőfelületen az automatában kapható, illetve azokhoz kapcsolódó termékek reklámjainak elhelyezése nagyon hatékony lehet, az illatok kibocsátása pedig segítheti az impulzusvásárlások létrejöttét.

  Megoldások a VIP szektor számára

  A Mini Információs pult a VIP vendégek rendeléseinek leadására, lehetőséget teremtve akár az észrevételeik közlésére, a szolgáltatások értékelésére is.

  Az eszközök a kiszolgáló személyzet és a pincérek gyorsaságát, pontosságát és színvonalát is nagyban javíthatják.

  A kiskorú gyermekeket gyakran nem kötik le a felnőtteknek szóló programok és elvonják szüleik figyelmét. Ezért a VIP részlegbe interaktív, fejlesztő gyereksarok telepítését ajánljuk, ahol a vendégek gyermekei örömmel és biztonságban játszhatnak.

  Lehetőséget biztosítva ezzel szüleiknek a gondtalan szórakozásra, saját élményekkel, önfeledt szórakozással tanulva, fejlődve.

  LÁTOGATÓI MOZGÁSELEMZÉS - A STATISZTIKA GYŰJTÉS ÚJ DIMENZIÓJA

  A Sportlétesítményekbe kihelyezett kifejezetten erre a célra dedikált, kisméretű SensoEye eszközök és kiegészítő WiFi antennák telepítésével jó közelítéssel meghatározható, hogy a látogatók hogyan járják be a stadiont és annak kiegészítő létesítményeit.

  A látogatók által használt mobil-eszközök anonim, névtelen detektálása lehetővé teszi, hogy személyiségi adatok megsértése nélkül követhessük mozgásukat a telepített eszközök között, illetve azok hatókörében.

  RENDSZER FŐBB ISMÉRVEI
  half_white
  FELHŐ ALAPÚ ONLINE RENDSZER
  half_white
  TELJESEN ANONIM ADATGYŰJTÉSI TECHNOLÓGIA
  half_white
  KÖNNYEN ÁTTEKINTHETŐ, INTELLIGENS ADATELEMZŐ RENDSZER
  half_white
  EGYSZERŰEN TELEPÍTHETŐ ÉS ÜZEMELTETHETŐ
  half_white
  ARC, NEM, ÉLETKOR ÉS HANGULAT DETEKTÁLÁS
  half_white
  LÁTOGATÓK TELEFONMÁRKÁJÁNAK FELISMERÉSE
  half_white
  LÁTOGATÓI HŐTÉRKÉP GENERÁLÁS
  half_white
  WIFI HOTSPOT BIZTOSÍTÁSA A LÁTOGATÓK SZÁMÁRA