Sensomedia

  repterek

  Navigációs és információs káosz

  A repterekre érkezőknek rengeteg pontos információra van szükségük, amelyek átsegítik őket az utazásig vezető folyamaton és biztonságérzetet nyújtanak számukra. A hagyományos rendszerek azonban mindezt sokszor kaotikusan tudják csak átadni, ez pedig komoly zavarokhoz vezethet.

  Az utasoknak nem csak azt kell tudniuk, mikor és honnan indulnak, de azt is, pontosan hogyan jutnak el a reptér egy meghatározott pontjáról a másikra, hol találnak taxit, szállást. Fontos tudnivaló ezen kívül, hol várakozhatnak, hol vásárolhatnak, hol étkezhetnek, és ezek a szolgáltatások mennyibe kerülnek majd nekik.

  A reptereken töltött idő alatt az utasok kiszolgáltatottnak érezhetik magukat, azonban megoldásaink segítségével az utazást és várakozást is kellemes élménnyé tehetjük. A reptér vezetősége is elégedetten nyugtázhatja majd, hogy magasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatnak eszközeinkkel.

  A fogyasztásösztönzés hiánya

  A reptéren az utasok sokszor kénytelenek hosszú órákat várakozással eltölteni – ez rengeteg időt jelent arra, hogy a különféle üzletekben vásároljanak, ételt és italt fogyasszanak, ajándékokat vásároljanak. Megfelelő hirdetési platformok hiányában nem lehet elérni az utasokat, nem lehet ösztönözni őket a vásárlásra.

  Elavult hirdetési rendszerek

  A reptereken elhelyezett hirdetések ma még mindig a már elavult rendszerben működnek – egyszerű plakátok vagy újra és újra lejátszott reklámfilmek próbálják felkelteni a figyelmet, kevés sikerrel.

  Az ilyen reklámokat a legtöbben ma már meg sem látjuk, s ha mégis, nem jegyezzük meg azokat, egyszerűen nem képesek átadni üzenetüket

  - MINDEN INFORMÁCIÓ EGY HELYEN

  A Senso Media által fejlesztett rendszerek a fent vázolt problémákat egészében lefedő megoldást kínálnak.

  Olyan komplex rendszert építünk ki, mely minden utast segít abban, hogy idejét egyszerre tölthesse el kellemesen és hasznosan, s mindezzel együtt tartózkodása idején plusz bevételt is termeljen a menedzsmentnek.

  Ezzel nem csak a létesítmény színvonalát emeljük, de olyan befektetést kínálunk, amely már rövidtávon is bőségesen megtérül.

  Információs rendszer - ami segíti a tökéletes tájékozódást

  Olyan digitális pultok, amelyeken keresztül a legalapszintűbb ismeretekkel rendelkező felhasználók is könnyedén hozzájuthatnak az őket érdeklő információkhoz. Ezeket az akár sorszámosztóval is felszerelhető eszközöket a bejárat közelében helyezzük el.

  • Minden információ egy helyen

   Az utasok azonnal megtalálhatják a legrövidebb utat a számukra fontos helyekhez, így a kapukhoz, a vendéglátóhelyekhez, taxiállomáshoz és bárhová máshová.

  • Információk az aktualitásokról

   Az aktuális fontos eseményeket és tudnivalókat azonnal hozzáférhetővé tesszük, a számukra elérhető akciókról és kedvezményekről az utasok könnyedén tájékozódhatnak.

  • Útvonal bárhová

   Az utazók akár a célállomás repülőtértől útvonalat tervezhetnek leendő szállásukhoz, a mobiltelefonos applikáció segítségével pedig ezt interaktív digitális térképként „magukkal vihetik” az útra.

  • Taxirendelés, transzfer, autóbérlés

   A rendszeren keresztül az utazók azonnal gondoskodhatnak arról is, hogy kényelmesen és gyorsan eljussanak célállomásukra, és azt is előre tudni fogják, hogy ez mennyibe fog kerülni.

  • Bővíthető váz – interaktív szórakozás és vásárlási lehetőségek

   Az Információs pultok váza modulárisan bővíthető, így igény szerint NFC-kártyaolvasóval, hangrendszerrel, nyomtatóval is felszerelhető. Az utazók a helyszínen így parkolókártyát nyomtathatnak, jegyeket vagy utalványokat vásárolhatnak, fényképet készíthetnek és nyomtathatnak helyben.

  • Figyelemfelkeltő videók lejátszása

   A szoftver interaktív módban videohirdetések vagy információs anyagok lejátszására is alkalmas.

  • Statisztikai adatbázis építése

   Az eszközbe épített ipari kamera, illetve az arc, nem, életkor és hangulat felismerésére alkalmas szoftver azonnali és naprakész, megbízható és anonim statisztikákat szolgáltat az információs anyagok nézőiről. A szoftver emellett a lefuttatott keresések figyelésével értékes használati statisztikákat is gyűjt.

  • Naprakész adatszolgáltatás

   Rendszerünk internetelérés segítségével naprakész információkat ad a látogatóknak online feedekből és a létesítmény menedzsmentje számára biztosított online adminisztrációs felületen végzett frissítések által.

  Digitális hirdetéshálózat - amely valóban megragadja a figyelmet

  Az információs rendszer mellett digitális médiaeszközökből álló hálózatot építünk ki, amely a legforgalmasabb pontokon nem csak egyszerűen felkelti a közönség figyelmét, de összetételét is felméri és annak megfelelően a leghatékonyabb reklámokat jeleníti meg.

  A hálózat alapját a City Light Poster képátmérőjű Digital Light Posterek (DLP) adják.

  • Figyelemfelkeltő szelektív tartalom

   Az eszközbe épített ipari kamera, illetve az arc, nem, életkor és hangulat felismerésére alkalmas rendszer szelektív reklámszórásra képes: a felismert adatok alapján célzottan választja ki az adott pillanatban leghatékonyabb tartalmat, így például múzeumok, nevezetességek, éttermek, szállások vagy sportlétesítmények, aktuális rendezvények hirdetéseit.
   Az impresszív 65" átmérőjű kijelzőn megjelenő hirdetések garantáltan felkeltik a megcélzott közönség figyelmét.

  • Költséghatékony, környezetbarát

   Az eszközökön futó videoanyag digitális, így a nyomtatás, plakátok kihelyezésének költségei megspórolhatóak – a grafikai előállításon kívül a frissítés semmilyen költséggel nem jár akár egy, akár száz eszközről legyen szó.

  • Értékes statisztika

   A rendszer pontos és részletes anonim statisztikákat készít a hirdetések és információs anyagok megtekintőiről. Az eszköz a megtekintők nemét 95%, életkorát 87%, hangulatát 95% pontossággal határozza meg.

  • Mindig naprakész tartalom

   A videós tartalmak internetelérés mellett bármikor valós időben aktualizálhatóak és időzíthetőek az adminisztrációs felületen keresztül.

  • A látogatók mozgásának elemzése

   A mobileszközök által sugárzott információk alapján a rendszer anonim módon képes megállapítani, hogyan mozognak a látogatók a létesítmény területén. Az így nyert információk alapján rendkívül hasznos következtetéseket vonhat le a látogatói szokásokról – megismerheti a visszatérő látogatók arányát, az egyes időszakokra jellemző látogatói szokásokat, a preferált útvonalakra stb.

  Mobilalkalmazás, amely leegyszerűsíti az utazást

  Android és iOS eszközökre fejlesztett mobilalkalmazás-keretet kínálunk, amely bármikor a létesítmény arculatára szabható.

  Az alkalmazás a visszatérő látogatók számára a telepített rendszerek ideális kiegészítője.

  • Egyszerű navigáció

   Az alkalmazás az Információs pultok navigációs rendszerének egyszerűsített változatát tartalmazza, így a látogatók bármikor megtalálják a számukra fontos helyeket várakozás vagy a telepített rendszer felkeresése nélkül.
   A két rendszer adatbázisa közös, így a látogatókat bárhol és bármikor folyamatosan elérik a naprakész, valós időben frissíthető információk.

  • Fast Track támogatás

   Az utasokat az applikáció tájékoztatja az adott légitársaságnál igénybe vehető Fast Track lehetőségekről, telefonos vásárlást is felkínálva, így növelve a bevételeket.

  • Becsekkolás után is segít

   A check-in után az alkalmazás tájékoztatja az utast a járatinformációkról, esetleges késésekről, igénybe vehető kedvezményekről, a kialakított pihenőhelyekről.

  • Akár azonnali jegyvásárlás

   Az alkalmazás segítségével nem csak megjeleníthető a mobilra optimalizált repülőjegy, az utazók akár helyben is vásárolhatnak magunknak jegyet az egyszerű felhasználói felületen keresztül.

  • Akciók és kuponok

   A látogatók tájékoztathatók az aktuális termék/szolgáltatás ajánlatokról, akciókról és eseményekről.

  Kültéri információs tornyok

  A reptéren kívül olyan információs tornyokat helyezünk el, amelyek már az érkezés pillanatában segíti az utazókat és várakozókat a tájékozódásban.

  • Azonnali tájékoztatás

   Az érintőkijelzőn keresztül az utazók a rendszerben tárolt minden információhoz hozzáférhetnek már akkor, mielőtt egyáltalán belépnének a reptér területére.

  • Útvonaltervezés az első lépéstől

   A reptérre érkezőknek egy lépést sem kell anélkül tenniük, hogy ne tudnák pontosan, hová tartanak. A kültéri rendszer rögtön megmutatja, mit merre kell keresniük – és mit érdemes felkeresniük.

  • Szelektív hirdetések

   Az utazók már az első pillanatokban nekik szánt hirdetésekkel találkozhatnak, köszönhetően az eszközökbe épített ipari kamerának köszönhetően, amely képes felismerni nemüket, korukat, de még hangulatukat is.

  • Időjárás és vandálbiztos

   A tornyok különleges kialakításuknak hála nem csak az akár extrém időjárási viszonyoknak állnak ellen, de még a vandalizmus sem jelent rájuk veszélyt.

  ESZKÖZÖKBEN REJLŐ TOVÁBBI LEHETŐSÉGEK

  Az eszközök interaktivitásukat kihasználva hatékony “lábai” lehetnek különféle promóciók-nak és kampányoknak. Cégünk több mint 40 sikeres promóciót tudhat már a háta mögött. Ezen promóciók alapját a digitális tornyaik jelentették.

  • INTERAKTÍV JÁTÉKOK

   Hoszteszek részvételével zajló figyelemfelkeltő nyereményjátékok.

  • KUPONNYOMTATÓ ALKALMAZÁSOK

   Az eszköz nyomtató modul segítségével különféle kuponok készíthetőek, így a látogatók közvetlenül motiválhatóak az üzletek felkeresésére.

  • JÁTÉKOK

   Az eszközre telepíthető bármilyen más játék is ( promóciós nyereményjátékon kívül ), például: memóriajáték, sakk, aknakereső, félkarú rabló.

  MOZGÁSELEMZÉS – A STATISZTIKA GYŰJTÉS ÚJ DIMENZIÓJA

  A reptérre kihelyezett kifejezetten erre a célra dedikált, kisméretű SensoEye eszközök és kiegészítő WiFi antennák telepítésével jó közelítéssel meghatározható, hogy a látogatók hogyan járják be a repteret és az üzleteket.

  A utasok által használt mobil-eszközök anonim, névtelen detektálása lehetővé teszi, hogy személyiségi adatok megsértése nélkül követhessük mozgásukat az egyes reptérre telepített eszközök között, illetve azok hatókörében.

  A RENDSZER FŐBB ISMÉRVEI
  half_white
  FELHŐ ALAPÚ ONLINE RENDSZER
  half_white
  TELJESEN ANONIM ADATGYŰJTÉSI TECHNOLÓGIA
  half_white
  KÖNNYEN ÁTTEKINTHETŐ, INTELLIGENS ADATELEMZŐ RENDSZER
  half_white
  EGYSZERŰEN TELEPÍTHETŐ ÉS ÜZEMELTETHETŐ
  half_white
  ARC, NEM, ÉLETKOR ÉS HANGULAT DETEKTÁLÁS
  half_white
  LÁTOGATÓK TELEFONMÁRKÁJÁNAK FELISMERÉSE
  half_white
  LÁTOGATÓI HŐTÉRKÉP GENERÁLÁS
  half_white
  WIFI HOTSPOT BIZTOSÍTÁSA A LÁTOGATÓK SZÁMÁRA