Sensomedia

  kórházak

  Átláthatatlan komplexum

  A kórházakba érkezők jellemzően csak akkor tudnak megtalálni egy-egy konkrét helyet, ha segítséget kérnek ehhez – a segítségkérés azonban maga sem egyszerű.

  Az, ha nem vagyunk képesek megfelelően navigálni az embereket, időigényes és vesződséges keresgéléshez vezet a részükről, a személyzetnek pedig gyakran kell teendőit megszakítani azért, hogy segítséget nyújtson.

  Ezen a helyzeten a hagyományos navigációs megoldások, mint az egy-két pontra kihelyezett épülettérképek nem sokat segítenek – nehezen megtalálhatóak, nem keltik fel a figyelmet, és gyakran elavult adatokat is tartalmaznak, hiszen nem frissíthetőek olyan hatékonyan, mint a digitális rendszerek.

  Idejétmúlt berendezések

  A kórházak folyosóin és termeiben található eszközök sokszor elavultak, de még ha modernebb eszközökről van is szó, akkor sem képesek a felhasználók minden kívánságát teljesíteni.

  Valami végül mindig hiányzik, a megfelelő információk átadása vagy éppen olyan funkciók, amelyek különösen fontosak lehetnek, mint például a segélyhívási lehetőség.

  Összességében a kórházon belüli kommunikáció, különösen a személyzet és a betegek, hozzátartozók, látogatók között jellemzően nehézkes, rengeteg ponton mondhat és mond csődöt a mindennapokban.

  Tudhatatlan tudnivalók

  A betegeknek és hozzátartozóiknak hasznos lehet, ha hozzáférnek az információkhoz a kórházról, személyzetről, az alapítványokról, a különféle gyógykészítményekről és így tovább. Ez azonban egy helyen aligha tehetik meg.

  A legtöbb esetben az információk különféle brosúrákban és a honlapokon – sokszor hiányosan – találhatóak meg. Az érdeklődők is sok esetben kénytelenek a személyzettől információt kérni, akik gyakran maguk sem tudnak segíteni. Egy minden információt egy helyen összefogó rendszer hiánya tehát komoly problémákat okozhat a mindennapokban, hiszen a legegyszerűbb kérdések megválaszolása is akadályokba ütközik.

  - A KÓRHÁZ, AHOL MINDENKI JÓL INFORMÁLT

  A Senso Media rendszereit pontosan úgy fejlesztettük ki, hogy az ilyen problémákra ténylegesen átfogó megoldás kínáljanak. Olyan megoldást, amely egyszerre támogatja meg az intézményben dolgozók munkáját, és megkönnyíti a kórházba látogatók tájékozódását. 

  Információs pultok

  A legfontosabb, legforgalmasabb pontokon Információs pultokat helyezünk ki, amelyek elsősorban a kórházba látogatók tájékoztatásában játszanak szerepet.

  • Zökkenőmentes navigáció

   Az eszköz segítségével bárki megkeresheti az osztályokat, betegszobákat, orvosokat és bármit a kórházon belül. A rendszer nem egyszerűen megmutatja, mit hol kell keresni, meg is tervezi a felhasználó számára a legegyszerűbb és leggyorsabb útvonalat a kórházon belüli odajutáshoz.

  • Minden információ egy helyen

   A rendszer adatbázisából lehívhatóak a kórházra, az alapítványokra vonatkozó információk, az egyes orvosok adatai, a rendelési idők és bármilyen más, fontosnak tartott adat. Ezek akár valós időben is frissíthetőek, így többé nem kell elavult információkkal bajlódni.

  • Segélyhívási funkció

   A rendszeren keresztül akár segélyhívásra is lehetőség van, így a személyzet azonnal értesülhet a vészhelyzetekről, hogy pontosan hová kell menniük, ami javítja az ellátás hatékonyságát, akár életeket is menthet.

  • WiFi szórás

   A rendszeren keresztül WiFi hálózat felállítása is lehetséges, így vezeték nélküli internetezési lehetőséget is biztosíthatunk a betegek és látogatók számára, ezzel segítve őket idejük kellemesebb eltöltésében, figyelmük lekötésében.

  A rendszer a kórházban bárhol hozzáférhető, akár valós időben frissíthető információkat tartalmaz, ezeket pedig olyan felületen keresztül teszi hozzáférhetővé, amelyet bárki könnyedén kiismer és használni tud.

  Fali DLP - Helytakarékos információs rendszer

  Mivel a rendelkezésre álló hely a kórházakban rendszerint szűkös, a falra szerelhető Digital Light Poster (DLP) segítségével alakítjuk ki a rendszer gerincét. Ezek az eszközök elhelyezésük módja és fizikai méreteik révén nem teszik zsúfoltabbá a kórház folyosóit – annál hasznosabbak azonban a mindennapok során.

  • Kellemesebbé tett várakozás

   A várakozás gyakran stresszes a betegek, hozzátartozók, látogatók számára. A DLP-k szórakoztató tartalmakat is képesek megjeleníteni, így segítenek abban, hogy lefoglalják magukat, eltereljék figyelmüket, is lehetővé teszik a nyugodtabb várakozást is.

  • Hatékony gyógyszer reklámok

   A hagyományos reklámok – kórházak esetében ez általában a falakon látható posztereket jelenti –, a legkevésbé sem hatékonyak. A DLP rendszerrel minden osztályon olyan készítményeket reklámozhat, melyekre az adott helyen tartózkodóknak a legnagyobb eséllyel van szükségük. A meddőszórás ezen túl is csökkenthető, a rendszer arc-, kor- és nemfelismerő szoftvere segítségével szelektív reklámozásra is képes, a megtekintőnek olyan reklámokat jelenítve meg, amelyek a legnagyobb eséllyel keltik fel figyelmét.

  • Környezetbarát technológia

   Az információs és reklámanyagok nyomtatási költségei, az így keletkező hulladék teljes egészében megspórolható. A digitális rendszer így környezetbarát, és a központi felületről a frissítés is sokkal gyorsabban, a hagyományos plakátok, poszterek egyenkénti cseréje nélkül oldható meg, valós időben.

  MOZGÁSELEMZÉS – A STATISZTIKA GYŰJTÉS ÚJ DIMENZIÓJA

  A kórházakban kihelyezett kifejezetten erre a célra dedikált, kisméretű SensoEye eszközök és kiegészítő WiFi antennák telepítésével jó közelítéssel meghatározható, hogy a látogatók hogyan járják be az épületet és az egyes osztályokat.

  A látogatók által használt mobil-eszközök anonim detektálása lehetővé teszi, hogy személyiségi adatok megsértése nélkül követhessük a betegek mozgását az egyes kórházba telepített eszközök között, illetve azok hatókörében.

  RENDSZER FŐBB ISMÉRVEI
  half_white
  FELHŐ ALAPÚ ONLINE RENDSZER
  half_white
  TELJESEN ANONIM ADATGYŰJTÉSI TECHNOLÓGIA
  half_white
  KÖNNYEN ÁTTEKINTHETŐ, INTELLIGENS ADATELEMZŐ RENDSZER
  half_white
  EGYSZERŰEN TELEPÍTHETŐ ÉS ÜZEMELTETHETŐ
  half_white
  ARC, NEM, ÉLETKOR ÉS HANGULAT DETEKTÁLÁS
  half_white
  LÁTOGATÓK TELEFONMÁRKÁJÁNAK FELISMERÉSE
  half_white
  LÁTOGATÓI HŐTÉRKÉP GENERÁLÁS
  half_white
  WIFI HOTSPOT BIZTOSÍTÁSA A LÁTOGATÓK SZÁMÁRA